AktualityŠkoly

Lyžiarsky výcvik

obed
poradna

V dňoch 15.1. až 19.1.2024 sa žiaci zo ZŠ, Pribinova 1 v Zlatých Moravciach zúčastnili lyžiarskeho výcviku. Miestom, kde bola naplánovaná lyžiarska škola, bola Jasenská dolina.

V pondelok ráno čakalo pred školou 40 siedmakov a 5 deviataci. Všetci pripravení na nové dobrodružstvo.

Počas výcviku inštruktori rozdelili žiakov na viacero skupín podľa úrovne lyžiarskych schopností. Žiaci sa učili základy lyžiarskej techniky a ako zvládať lyže. Zdatní lyžiari zdolávali najťažší svah, zdokonaľovali svoje lyžiarske schopnosti. Lyžovali sme dvakrát denne, 2 hodiny dopoludnia a 2 hodiny popoludní.

Počas piatich dní sa žiaci postupne zlepšovali. Museli prekonať sami seba, bolesť nôh, únavu a najmä potlačiť strach. To sa im do konca týždňa podarilo.

Úspešne zvládli základy lyžovania, nebáli sa vyviezť vlekom na svah.

Počas výcviku sa žiaci nielen lyžovali. Voľný čas trávili v spoločenskej miestnosti. Hrali spoločenské hry, izby sa zabávali navzájom, učili sa tancovať, pozerali filmy.

V piatok sme ukončili lyžiarsky výcvik. Dopoludnia sa žiaci ešte lyžovali. Inštruktori potom zhodnotili kurz a pasovali účastníkov za lyžiarov.

V spoločenskej miestnosti sme ešte rozdali diplomy o absolvovaní kurzu a vyhodnotili správanie a poriadok v izbách. Najlepšie tri izby dostali sladké odmeny.

Lyžiarsky výcvik sa skončil. Žiaci sa naučili základy lyžovania, viacerí sa ešte viac zdokonalili. Tešíme sa na ďalšie spoločné podujatia.

Dagmar  Gígelová


obed

Súvisiace články

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Back to top button